Gott tillbehör som passar till det mesta. Här serveras gratängen till mina göttbullar.
 
Ingredienser 4 portioner
 
1/2 vitkålshuvud
1 stor gul lök
150 g morötter
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk chilipulver (helst en starkare variant)
1 dl riven, lagrad ost
salt & peppar
1 msk smör
 
Borde inte behöva tillägga detta men jag gör det ändå; Köp ekologiska ingredienser i den utsträckning det går.
 
Gör såhär
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka morötterna, löken och vitkålen grovt. Stek sedan i smör till kålen har blivit lite mjuk.
Tillsätt sedan creme fraichen, grädden, senapen och chilipulver. Smaka av med salt och peppar.
Häll sedan över i en ugnssäker form och toppa med den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
 

1 kommentarer

ɑ n n i k ɑ

29 Jun 2015 20:28

Gott!

Kommentera

Publiceras ej