Helt fantastiskt goda vegetariska "köttbullar". Väldigt bra konsistens med bra tuggmotstånd och påminner mycket om vanliga köttbullar (fast godare)
 
Ingredienser, 3-4 portioner 
 
Blomkålsmos
700 g blomkål
30 g smör
1 dl grädde
1-2 tsk salt
1-2 tsk svartpeppar
2 krm vitpeppar
Göttbullar
1 1/2 dl solroskärnor
1 1/2 dl riven, lagrad ost
1 1/2 dl ströbröd
1 finhackad gul lök
3 ägg
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 msk sriracha
1 liter buljong (jag använde 1 tärning svampbuljong och 1 tärning grönsaksbuljong)
Rårörda lingon till servering
 
Borde inte behöva tillägga detta men jag gör det ändå; Köp ekologiska ingredienser i den utsträckning det går.
 
 
Gör såhär
Skär blomkålen i bitar och koka mjuk i saltat vatten.
Under tiden gör du göttbullsmeten. Mixa solroskärnorna fint. Blanda i alla andra ingredienser och mixa samman så att löken finfördelas ytterligare. Rulla teskedsstora bollar. 
När blomkålen har kokat klart häller du av vattnet och tillsätter smöret. Mixa med stavmixer och tillsätt salt, peppar, vitpeppar och grädde.
Koka upp buljongen och lägg i göttbullarna. När de flyter upp till ytan är de klara och det är då dags för stekpannan. Stek i olja tills de har fått fin färg.
Servera göttbullarna med blomkålsmoset och rårörda lingon.

2 kommentarer

Sandra

29 Jul 2015 08:58

Det var döööö gott! :)

Svar: Åh va kul:)
puracomida.blogg.se

En annan Sandra

26 Oct 2015 21:50

Såå himla goda bollar! :D

Kommentera

Publiceras ej