Ingredienser, 4 portioner
2,5 dl röda linser
1 stor gul lök
1-2 stjälk(ar) selleri
2 morötter
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g krossade tomater
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 lagerblad
2 tsk torkad oregano
2 tsk soja
1 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar
Olja att steka i
Bönspaghetti
 
Gör såhär
Skala lök och morötter. Finhacka lök och selleri och skör morötter i tärningar. Stek grönsakerna på medelhög värme i ca 2 minuter. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten, buljongtärning, vitlök, lagerblad, oregano, soja, rödvinsvinäger, 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Rör om och låt småkoka i ca 20 minuter utan lock. Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Servera linsragun med bönspaghetti (eller vanlig) och spenat.

 

 

Kommentera

Publiceras ej