

Ingredienser
1 msk olja
1 dl finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor, röd chili, finhackad
2 dl quinoa (valfri sort)
2,5 dl grönsaksbuljong
1 burk svarta bönor (sköljd och avrunnen)
1 burk krossade tomater
1 liten burk majskorn
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
1 avokado, skalad, urkärnad och tärnad
Saft från 1 lime
1 kruka finhackad koriander (jag hade ingen hemma utan använde fryst. inte alls lika gott som färsk)
ev. gräddfil till servering (hoppa över för vegansk)
Gör såhär
Värm upp olja i en stor stekpanna. Fräs lök, vitlök och chilipeppar i ca 1 minuter. Tillsätt quinoa, buljong, bönor, krossade tomater, majs, chilipulver, spiskummin och 1/2 tsk salt och blanda väl. Låt puttra på medelhög värme i ca 20 minuter (helst under lock) eller tills buljongen kokat in. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. Servera i skål med tärnad avokado, koriander, limesaft och ev. gräddfil.
Kommentera