
Ingredienser, 4 portioner
300 g sojakorv eller sojachorizo
1 gul lök
150 g vitkål
1 näve grönkål
1 burk krossade tomater
2 dl creme fraiche
3 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
2 msk vanlig senap
2 tsk soja
1 msk chilisås (typ sriracha)
salt, svartpeppar och vitpeppar
3 dl råris
olja att steka i
Gör såhär
Koka upp riset enligt anvisningar på paketet. Skala och hacka löken fint. Rensa bort den grova delen av grönkålen och strimla den fint ihop med vitkålen. Stek löken, vit- och grönkål i olja i ca 2 minuter i en kastrull. Skär sojakorven i mindre bitar och lägg i kastrullen. Stek i ytterligare 2 minuter.
Tillsätt sedan de krossade tomaterna, creme fraiche, tomatpuré, senap(x2), soja och cilisås. Låt koka i några minuter och smaka sedan av med salt, svartpeppar,vitpeppar och ev. mer chilisås.
1 kommentarer
rememberthiis.blogg.se
24 Feb 2016 15:23
Ser jättegott ut :)
Kommentera