


Inga fantastiska bilder men maten blev god för det.
Ingredienser, 4 portioner
2 msk vegetabilisk olja
2 ägg, lätt uppvispade med lite salt (välj bort för veganskt)
2 stora vitlöksklyftor, finhackade
1/2 knippe salladslök, tunt skivade
1 chilipeppar, finhackad
Valfritt; 2 dl tunt skivade grönsaker av något slag. Jag hade morötter hemma och valde det.
1 näve grönkål, rensad och fint strimlad
1/2 tsk salt
1 1/2 dl osötade kokoschips/flingor (alltså inte riven kokos)
5 dl råris, kokt och kylt
1 msk chilisås (typ sriracha)
2 tsk soja eller tamari
1 lime
Färsk koriander till garnering
Gör såhär
Hetta upp en stor wokpanna på medelhög värme. Tillsätt 1 tsk olja och häll i de vispade äggen. stek äggröran under omrörning tills den känns klar och häll över i en skål. (välj bort moment för veganskt)
Torka av woken och tillsätt sedan 1 msk olja och stek lök, chili, vitlök, grönkål och ev. valfria grönsaker i ca 2 minuter. Häll även över detta i skålen med äggröran.
Tillsätt det sista av oljan och stek kokosflingorna tills de är gyllenbruna. Häll sedan i råriset, ägg- och grönsaksblandningen i woken och blanda väl. Häll i soja/tamari, chilisås och smaka av med salt och limesaft. Garnera med grovhackad koriander och ev. mer limesaft.
1 kommentarer
Killen med kollen
23 Aug 2016 12:51
Lite stavfel här och där, men annars en toppen blogg. Recepten är bra och maten smakar utmärkt.
//Killen med kollen
Kommentera