

En vegetarisk variant av pulled pork. Jag var lat och använde en färdig hickory-BBQsås men det blir såklart godare om man orkar göra egen. (och en aning nyttigare) Jag valde att göra en form av tacos, men funkar även som burgare. Vegansk: Byt ut creme fraiche mot vegansk creme fraiche. T ex Oatly imat fraiche
Ingredienser 4 portioner
2 burkar jackfrukt i saltlake (finns i asiatiska livsmedelsaffärer)
2 dl BBQsås
1 gul lök
Pico de gallo
1 chili
3 tomater
1 rödlök
1 näve koriander
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
Tillbehör
Isbergssallad
Gurka
Tomat
Rödlök
Jalapenos
Tortillabröd
2 dl creme fraiche (veganskt alt: oatly imat fraiche)
1 vitlöksklyfta
Gör såhär
Pulled jackfruit
Skär bort den kompakta mittbiten på jackfruitbitarna och strimla den fint. Tryck till resten av fruktbitarna så att de faller sönder. Strimla löken fint och stek den mjuk. Tillsätt jackfrukten och BBQsåsen och låt koka på låg värme i ca 30 min. Tillsätt vatten om det blir för torrt. Smaka av med salt och peppar. Tryck ut eventuella bitar med en gaffel.
Pico de gallo
hacka tomater, rödlök, koriander, chili fint. Lägg allt i en skål och blanda i vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör
Pressa vitlöksklyftan och blanda ihop med creme fraichen.
Hacka resten av grönsakerna och lägg upp i skålar.
Servera jackfrukten i tortillabröd med grönsaker, pico de gallo och vitlökssåsen.
1 kommentarer
a n n i k a
08 Oct 2015 19:58
Super mumsigt :D
Kommentera