
Av smeten att döma trodde jag att järparna skulle bli mycket grönare, men de blev tyvärr ganska bruna i ugnen, men goda ändå!
Ingredienser 4 portioner
1 broccolibukett (ca 250g)
2 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 st finhackad chili
70 g färsk spenat
8 st soltorkade tomater
100 g fetaost
1 dl ströbröd eller majsströbröd
2 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 st finhackad chili
70 g färsk spenat
8 st soltorkade tomater
100 g fetaost
1 dl ströbröd eller majsströbröd
4 port matvete (följ instruktioner på paketet)
Tzatziki
3 dl grekisk yoghurt
1/2 gurka
2 vitlöksklyftor (normalstora)
1 krm salt
1 krm peppar
1 tsk honung
Gör såhär
Sätt ugnen på 200°. Mixa broccoli med ägg, kryddor och chili.
Vänd ihop med finhackad spenat, hackade soltorkade tomater och fetaost. Mixa EJ igen. Blanda ner ströbröd/majsströbrödet. Låt stå i 10 min.
Forma järpar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 20 min.
Riv gurkan grovt på rivjärn och pressa ur all vätska. blanda ihop yoghurt, gurka, salt, peppar, honung och pressad vitlök.
Servera järparna med matvete, tzatziki och ev. en go sallad.
Kommentera