Vegansk jordnötsdröm!
 
Ingredienser, 4 portioner
1,5 l grönsaksbuljong
1 rödlök,  finhackad
2 msk skalad och finhackad ingefära
4 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk salt
1 näve grönkål
2 dl jordnötssmör (crunchy)
1/2 dl tomatpuré
chilisås (typ sriracha)
2 dl jordnötter
3 dl ris (vanligt eller råris)
ev. 1 skivad banan
 
Gör såhär
Koka ris enligt anvisningar på paketet. Koka upp grönsaksbuljongen. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och salt. koka på medelhög värme i ca 20 minuter. Blanda jordnötssmör, tomatpuré i en värmetålig skål. Blanda sedan i 2 till 4 dl av den varma buljongen i skålen. Vispa blandningen slät och häll sedan över i den kokande buljongen och blanda väl. Skär bort den grova delen av grönkålen och strimla resten fint. Tillsätt grönkål och chilisås i grytan och låt sjuda i ca 10 minuter och rör om ofta. Till sist tillsätt 1 dl jordnötter och ev. den skivade bananen och rör om. smaka av med salt och chilisås. Servera grytan med riset och toppa med mer jordnötter.
 
 

Kommentera

Publiceras ej