
Ingredienser, ca 12 st
2 stora sötpotatisar
3 stora grönkålsblad
1 dl koriander
1 tsk garam masala
3 dl kikärtsmjöl (sojamjöl funkar också)
1 msk riven ingefära
1 tsk cayennepeppar
1 msk vegetabilisk olja
salt efter smak
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg in sötpotatisen i ugnen och låt de ligga i ca 1 timma eller tills de är helt mjuka igenom. Skala sedan sötpotatisen och mosa köttet i en skål. Hacka grönkål och koriander i en matberedare tillsammans med lite salt . Låt det stå ca 15 minuter och pressa sedan ut överflödigt vatten. Blanda grönkål och koriander med sötpotatisen, ingefära, garam masala, salt efter behov och cayenne . Tillsätt kikärtsmjöl,
1 dl i taget tills sötpotatisblandningen är tillräckligt fast för att forma biffar av. Hetta upp olja i en stekpanna. Blöt handflatorna med lite vatten och forma till lagom stora biffar. stek direkt på medelhög värme tills biffarna blir gyllenbruna på båda sidor.
TIPS! Funkar bra som veganska burgare men passar även bra till ris och kall myntasås.
2 kommentarer
Fairyland surprises
25 Feb 2016 11:18
Mums, vad gott det ser ut!
rememberthiis.blogg.se
25 Feb 2016 11:20
Ser otroligt gott ut :)
Kommentera