Ingredienser 4 portioner
100 g cashewnötter, naturella
1,5 dl riven, lagrad ost
2 ägg
2 msk fiberhusk
salt och peppar
olja att steka i
Chipotlemajonnäs
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl rapsolja
2 msk chipotlepaste
Tillbehör
4 st frallor eller hamburgerbröd (jag körde på fruktfrallor)
2 tomater
gurka
jalapenos
1 rödlök
Isbergssallad
900 g potatis
2 medelstora sötpotatisar
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen. Skär sötpotatis och potatis i stavar och lägg på en ugnsplåt. Salta och ringla olja över. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 
Lägg äggula, senap, vinäger, salt och peppar  i en skål. Blanda ihop allt med en elvisp. Tillsätt oljan droppvis. När majonnäsen blivit stabbig tillsätter du chipotlepastan. Blanda och ställ in i kylskåp.
Mixa cashewnötter grovt med en stavmixer i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda runt med en sked. Smaka av smeten med salt och peppar. Låt stå och vila i ca 5 min. 
Forma fyra stycken biffar av smeten och stek i olja på medelhög värme i ca 2 minuter per sida.
Skär upp bröden och lägg in i ugnen i några minuter innan servering. Skär upp tomat, gurka och röd lök i tunna skivor.
Servera cashewburgarna i bröd med grönsaker och chipotlemajonnäs. Servera sötpotatis och potatis vid sidan av.
 

Kommentera

Publiceras ej