Jag har till min stora förtjusning insett att göttbullarna  går att göra på vilka nötter som helst! Byt bara ut solroskärnor (eller ta 50/50) mot din favoritnöt. Här har jag gjort bullar på cashewnötter och solroskärnor. Grymt gott. För att göra rätten helt glutenfri: Byt du ut ströbrödet mot ca 2 msk fiberhusk och Oatly imat mot soyagrädde. Vegansk: Byt ut den lagrade osten mot vegansk, riven ost och byt ut äggen mot kikärtsmjöl, olja, och vatten.
 
Ingredienser 4 portioner
K*ttbullar
1 1/2 dl valfria nötter
1 1/2 dl riven, lagrad ost (eller vegansk, riven ost)
1 1/2 dl Ströbröd (eller 2 msk fiberhusk)
1 finhackad gul lök
2 ägg (Veganskt alt: 1 dl kikärtsmjöl, 2 msk olja och 2 msk vatten)
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 msk sriracha
1 liter buljong (jag använder 1 tärning svampbuljong och 1 tärning grönsaksbuljong)
Smör eller olja att steka i
Tillbehör
900 g potatis
2,5 dl oatly imat ekologisk (för helt glutenfritt använd soyagrädde)
1 dl buljong (ta från buljongen du kokat k*ttbullarna i)
1 msk senap
1 tsk citronsaft
1 tsk soja
salt och peppar
 
Gör såhär
K*ttbullar
Mixa nötterna fint. Blanda i alla andra ingredienser och mixa samman så att löken finfördelas ytterligare. Rulla teskedsstora bollar. Koka upp buljongen och lägg i bullarna. När de flyter upp till ytan är de klara och det är då dags för stekpannan. Stek i olja/smör tills de har fått fin färg.
Tillbehör
Skala och koka potatisen. Koka upp oatly imat och buljong i en liten kastrull. Tillsätt senap, citronsaft, soja. Smaka av med salt och peppar. När potatisen kokat klart häll av vattnet och pressa potatisen i en potatispress.
 
Servera k*ttbullarna med pressad potatis, gräddsås och ev. rårörda lingon.

3 kommentarer

Oslofru

08 Oct 2015 10:36

Så gott med köttbullar :D

Svar: Jaa! dom blir så goda=)
puracomida.blogg.se

Happy

08 Oct 2015 11:59

Najs :)

Heja vego!

a n n i k a

08 Oct 2015 20:21

Mums!

Kommentera

Publiceras ej