
Första gången jag gjorde dessa var jag väldigt skeptisk, men fyfan va bra det blev. Hur det är möjligt att de smakar fisk vet jag inte, men det gör de.
Ingredienser, ca 10 st
2 dl grötris
2 dl kokta vita bönor
1 stor gul lök, finhackad
2 dl kokta vita bönor
1 stor gul lök, finhackad
1/2 tsk vitpeppar
salt & svartpeppar
2-3 dl panko
salt & svartpeppar
2-3 dl panko
Olja att steka i
Gör såhär
Koka riset med 4 dl vatten. När allt vatten har kokat bort, tillsätt bönor, lök och vitpeppar. Mixa samman smeten så bönor och lök finfördelas och blandas ihop med riset. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt färsen svalna helt. Forma fiskfiléliknande biffar av färsen. (lättast om man fuktar ner händerna i mellanåt) Häll upp panko på en tallrik och vänd i filéerna en och en. Tryck till ordentligt så att de får panko överallt. Stek i rikligt med olja på medelhög värme.
Servera med potatismos, ärtor, citron och ev. kall örtsås
Kommentera