

Ingredienser, 6 portioner
Hummus
2 pkt kokta kikärtor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
4 msk tahini
Saften från 1 pressad citron
1 tsk spiskummin
salt & peppar
Falafel
2 pkt kokta kikärtor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 tsk spiskummin
2 tsk harissa
2 msk majsstärkelse
1/2 dl finhackad bladpersilja
1-2 tsk salt
Olja att steka i (jag använder rapsolja)
Myntayoghurt
3 dl turkisk yoghurt (vegan: soyayoghurt)
2 tsk honung
2 tsk citronsaft
1/2 gurka
10 myntablad
salt & peppar
Servera med
6 libabröd
Tomat
Gurka
Isbergssallad
Borde inte behöva tillägga detta men jag gör det ändå; Köp ekologiska ingredienser i den utsträckning det går.
Gör såhär
Hummus: Skölj kikärtorna ordentligt och lägg dom i en skål ihop med pressad vitlök. Mixa med en stavmixer eller en mixer. Tillsätt olivolja, tahini och citronsaft. Tillsätt sedan 1 dl vatten och rör om. Smaka av hummusen med salt, peppar, spiskummin och mer citron.
Falafel: Skölj kikärtorna ordentligt. Skala och hacka löken grovt. Mixa sedan kikärtor, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa och majsstärkelse. Forma smeten till små, ovala, platta bullar. Stek på hög värme i olja i ca 2 minuter på varje sida.
Myntayoghurt: Riv gurkan grovt och pressa ur vattnet. Blanda ihop yoghurt, gurka, grovhackad mynta, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Servera falafeln i libabröd med hummus, sallad, gurka, tomat och myntayoghurt. vik ihop till en wrap.
Kommentera