Fula men riktigt goda biffar. Jag åt dom ihop med mitt pepparrotsmos och rårörda lingon. Kanske en aning konstig kombo, men oj oj så gott.
 
Ingredienser 4 portioner
 
1 gul lök
2 pkt kokta kidneybönor
1 citron
15-20 jalapeñoskivor, inlagda
1/2 dl persilja
1 stort ägg (eller 2 små)
2 msk mjöl (vete- eller potatismjöl)
1 tsk salt 
1 tsk svartpeppar
 
Gör såhär
 
Skölj av bönorna noga och lägg i en bunke. Finhacka lök och jalapeños. Riv skalet från citronen fint. 
Lägg i lök, jalapeños, citronskal, ägg, mjöl, svartpeppar, salt och saften från 1/2 citron. Mixa med stavmixer till en slät smet. Stek på medelhög värme i ca 2 min på varje sida. OBS! Denna smet blir relativt rinnig och därför är det svårt att forma biffarna med händerna. Lättast är att klicka ut 4 "smethögar" åt gången i stekpannan och sedan trycka ut dom till önskad storlek med en sked eller stekspade.