Blomkålsbollar med smak av spiskummin, ingefära och chili. Jag hade även i röda linser för att göra bollarna proteinrika. Jag åt bollarna ihop med min rödbetsgratäng men funkar lika bra med ris, couscous eller dylikt.
 
Ingredienser, 4 portioner
1 blomkålshuvud (500-700g)
1 krm chilipulver (så starkt som möjligt)
2 tsk spiskummin
2 dl sojamjöl eller kikärtsmjöl
2 ägg
1 dl okokta röda linser
2 tsk riven ingefära
1 tsk salt
olja att steka i
Sås
2 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
salften från 1/2 citron
1 tsk honung
1 tsk wasabi
2 msk hackad persilja
salt & peppar
 
Borde inte behöva tillägga detta men jag gör det ändå; Köp ekologiska ingredienser i den utsträckning det går.
 
Gör såhär
Börja med att koka linserna i 2 dl saltat vatten.
Riv blomkålen grovt på ett rivjärn.
Blanda alla torra ingredienser (inkl. kryddor) i en skål och tillsätt sedan blomkålen, ingefära, ägg och linser.
Forma till lagom stora bollar och stek i rikligt med olja på hög värme.
Hacka persiljan fint och blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
 
 

1 kommentarer

Havrehäst

02 Jul 2015 12:55

Nam nam naaaaaaaaam nam NAM!

Kommentera

Publiceras ej