
Jag har lagt upp ett falafelrecept innan och det kanske blir tjatigt med ett till, men dessa falaflar är fasen de godaste jag någonsin har ätit. Servera med samma tillbehör som innan.
Ingredienser 4 portioner
3 dl torkade, gula ärtor
3 st grönkålskvistar
1 st stor, gul lök
1 dl vetemjöl (eller kikärtsmjöl)
2 tsk sriracha
2 tsk spiskummin
1/2 dl hackad persilja
1 msk honung
salt & peppar
olja att steka i
Gör såhär
Lägg ärtorna i blöt över natten (eller minst 10 timmar)
Häll av vattnet och skölj ärtorna. Hacka löken och riv grönkålen i mindre bitar och rensa bort den grova "kvisten".
Blanda ärtor, lök och grönkål i en skål. Mixa till en slät smet.
Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Forma till avlånga små biffar och stek på hög värme i rikligt med olja.
Servera i libabröd med, sallad, hummus och myntayoghurt.
Kommentera