Jag har tyvärr förlagt min kameraladdare och kan därför inte ladda upp någon bild just nu, men receptet kommer här;
Ingredienser, 4 portioner
1 gul lök
3 normalstora potatisar
2 dl röda linser
4 dl grönsaksbuljong (1 tärning + 4 dl vatten)
salt
peppar
olja till stekning
Gör såhär:
Finhacka lök och fräs i olja i en kastrull utan att det tar färg. Skala och tärna potatisen. Lägg i kastrullen tillsammans med linserna (och löken) och låt allt fräsa ihop någon minut. Häll på buljongen och sänk
värmen. Koka i 20-30 minuter eller tills det har blivit mosigt. Späd med mer vätska om det kokar torrt. Men tänk på att det absolut inte får vara mer vätska än nödvändigt för då blir moset alldeles för löst.
värmen. Koka i 20-30 minuter eller tills det har blivit mosigt. Späd med mer vätska om det kokar torrt. Men tänk på att det absolut inte får vara mer vätska än nödvändigt för då blir moset alldeles för löst.
Mosa sedan med en gaffel eller ev. mixa med en stavmixer. Om du tycker moset trots allt blir för löst så häll på lite majsstärkelse.
Supergott, proteinrikt mos som passar till alla slags biffar och bollar.
Kommentera