
Galet enkel förrätt som blir löjligt god.
Ingredienser, 4 portioner
Tomattarte
3 msk smör
3 teskedar olivolja
1/2 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
8 stora plommontomater, skurna i tre delar på längden
färsk, färdig smördeg på rulle
färska basilikablad till serveringen
3 teskedar olivolja
1/2 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
8 stora plommontomater, skurna i tre delar på längden
färsk, färdig smördeg på rulle
färska basilikablad till serveringen
Ugnsbakad fetaost
2 paket fetaost
safton från 1/2 citron
2 msk olivolja
1 msk torkad timjan (eller några kvistar färsk)
Borde inte behöva tillägga detta men jag gör det ändå; Köp ekologiska ingredienser i den utsträckning det går.
Gör såhär
Sätt ugnen på 220 grader.
Värm oljan och smöret i en stekpanna på medelvärme. Rör ner salt och peppar. Lägg i tomaterna med den skurna sidan neråt. Hela stekpannan ska vara fylld med tomater sida vid sida. Låt steka på låg värme i 20 minuter.
Lägg smördegsplattan så att den täcker stekpannan. Skär bort längs kanten och tryck till smördegen mot tomaterna.
Lägg smördegsplattan så att den täcker stekpannan. Skär bort längs kanten och tryck till smördegen mot tomaterna.
Lägg fetaosten på folie, häll på olivolja och citronsaft. krydda med timjan.
Vik upp foliet så att det blir två foliepaket.
Stoppa både tomattarten och fetaosten mitt i ugnen och baka i ca 15 minuter eller till dess att smördegen fått fin färg.
Ta ut allt ur ugnen och låt vila i fem minuter. Lägg en stor tallrik över stekpannan och vänd upp din tomattårta.
Skär ut små tårtbitar och servera med fetaost och basilikablad.
Stoppa både tomattarten och fetaosten mitt i ugnen och baka i ca 15 minuter eller till dess att smördegen fått fin färg.
Ta ut allt ur ugnen och låt vila i fem minuter. Lägg en stor tallrik över stekpannan och vänd upp din tomattårta.
Skär ut små tårtbitar och servera med fetaost och basilikablad.
Kommentera