

Ingredienser, 4 portioner
400g spaghetti (eller bönpasta)
300g vegetarisk färs (jag använder hälsans kök)
2 gula lökar
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl vatten
1 tärning svampbuljong
1 msk soja
2 tsk dijonsenap (eller vanlig senap)
2 tsk citronsaft
2 krm chilipulver
2 msk finhackad persilja (färsk eller fryst)
1,5 dl riven, lagrad ost (helst parmesan)
1 tsk torkad oregano
salt & peppar
Borde inte behöva tillägga detta men jag gör det ändå; Köp ekologiska ingredienser i den utsträckning det går.
Gör såhär
Koka upp saltat vatten och lägg sedan i pastan. Låt pastan koka i ca 7 min (bönpastan ska kokas i ca 4 min)
Finhacka löken och stek i olja i någon minut. Tillsätt sedan färsen och stek i 5 min eller tills den har fått fin färg.
Häll i grädde, mjölk, vatten, buljong, soja, senap, citron, chilipulver, oregano och 1 dl av den rivna osten. Låt puttra i några minuter och smaka av med salt och peppar. Servera k*ttfärssåsen med pastan och toppa med riven ost och persilja.
1 kommentarer
ɑ n n i k ɑ
24 Jun 2015 17:54
Mumsigt :D
Kommentera