
"Parmesan, lemon and basil are a threesome made in heaven"
Amen.
Ingredienser, 4 portioner
spaghetti
salt
1 citron
1 1/2 dl riven parmesan
1 tsk nymalen svartpeppar
2 1/2 tsk olivolja
1 dl grädde (om man inte vill ha grädde kan man byta ut det mot 3-5 msk av pastavattnet)
1 näve med färsk basilika
1 förpackning Färsk ruccola
Gör såhär
Koka spaghettin i saltat vatten i ca 7 min.
Under tiden river du citronskalet från en citron och lägger i en skål. Skär citronen och pressa även ut citronsaften i skålen. Riv även parmesanen och tillsätt den, peppar, 1 tsk salt och olivolja.
Mixa samman till en blöt smet.
När spaghettin är färdigkokt tillsätter du grädden (eller vattnet) i parmesansmeten.
Häll det sedan över spaghettin och blanda runt. Hacka basilikan grovt och blanda även i denna.
Servera spaghettin med nymald svartpeppar, mer parmesan och ruccola.
1 kommentarer
Havrehäst
17 Jun 2015 09:12
Naaaam naaaaam nam
Kommentera