
Prästostpaj
God och enkel paj att ta med på knytkalas.
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
1 tsk salt
3 msk iskallt vatten
Fyllning
200g prästost
4 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 tsk cayennepeppar
Borde inte behöva tillägga detta men jag gör det ändå; Köp ekologiska ingredienser i den utsträckning det går.
Gör såhär
Sätt ugnen på 225°C.
Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl och smör för hand till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Riv prästosten och lägg den i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Häll äggblandningen över osten.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
Kommentera