

Botten blir såklart inte som en "vanlig" pizzabotten utan lite mer som omelett i konsistensen men ändå väldigt god! Nästan gång ska jag testa att göra botten på blomkål och se om den blir mer krispig/hård då. Återkommer med resultat.
Ingredienser, 2 pizzor
Pizzabotten
350g keso
3 ägg
2,5 msk fiberhusk
2 dl riven, lagrad ost
350g keso
3 ägg
2,5 msk fiberhusk
2 dl riven, lagrad ost
Fyllning
1 burk finkrossade tomat
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 tsk tabasco
salt
nymalen svartpeppar
125g mozzarella
1 ask körsbärstomater
1 dl riven, lagrad ost
Vitlöksolja
3 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 krm chilipulver
Kall vitlökssås
2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
saften från 1/4 lime
salt & peppar
Vitkålssallad
1/2 vitkålshuvud
1/2 vitkålshuvud
1/2 dl rapsolja
1 dl vitvinsvinäger
1 msk socker
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 tsk paprikapulver
Tillbehör
1 näve ruccola
10 basilikablad
balsamico
Gör såhär
Pizzabotten
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa samman keso, fiberhusk och ägg med en stavmixer. Tillsätt sedan den rivna osten. Dela smeten och bred ut på varsitt bakpapper och lägg på ugnsplåtar. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Fyllning
Koka upp krossade tomater, tomatpuré, oregano och tabasco. Låt koka i ca 20 min och smaka av med salt och peppar. Bred ut tomatsås på pizzabotten och lägg på mozzarella, oregano, tomater och riven ost.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min eller tills pizzorna fått fin färg.
Vitkålssallad
Skär vitkålen i strimlor med kniv eller osthyvel och lägg i en skål. Koka upp olja, vitvinsvinäger, socker, salt och peppar. Häll sedan över vitkålen och låt svalna.
Vitlöksolja
Pressa vitlök och lägg i en skål ihop med olivolja chilipulver.
Vitlökssås
blanda creme fraiche, pressad vitlök och lime. Smaka av med salt och peppar.
Toppa de färdiga pizzorna med vitlöksolja, basilika och ruccola. Servera med vitkålssallad, vitlökssås och balsamico.
Kommentera