

Halloumibiffar....ni hör ju själva, det kan inte bli fel! Gott.
Ingredienser 4 portioner
500g morötter
600g potatis
2 st normalstora sötpotatisar
200g halloumi
3 ägg
3 msk potatismjöl
1 tsk chilipulver (helst köpt i någon thailändsk livsmedelsaffär)
1 tsk tabasco (eller liknande)
3 dl grekisk yoghurt
2 st vitlöksklyftor
1/2 gurka
1 tsk honung
salt & peppar
2 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala morötter och sötpotatis. Riv två av morötterna och halloumin grovt på ett rivjärn. Lägg i en bunke.
Tillsätt ägg, potatismjöl, chilipulver, tabasco, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och blanda ordentligt.
Forma smeten till lagom stora biffar och stek på hög värme i olja i ca 2 min på varje sida.
Skär morötter, potatis och sötpotatis i klyftor och lägg i en ugnssäker form. häll på olivolja och krydda med salt, peppar och torkad timjan. Ställ i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Riv gurkan grovt på ett rivjärn, pressa ur vattnet och lägg i en skål. Blanda i yoghurt, pressad vitlök, honung, salt och peppar.
3 kommentarer
Ella Stork
20 Jul 2015 16:10
wow vad gott! ska pröva :)
ɑ n n i k ɑ
20 Jul 2015 19:35
Mums!
Ingmari
15 Aug 2015 19:23
Viva pura comida!
SÅ gott!
Fegade tyvärr med tabascon och tog en mildare variant.
Passade hela lilla familjen men...
Kommentera